Windows Media Player Video Döndürme

Özellikle telefon ile çektiğimiz bazı videoları bilgisayara attığımızda ve Windows Media Player ile oynattığımızda bu videolar ters veya yan vaziyette görülebiliyor. Bende geçenlerde telefonumdan bilgisayarıma bazı videolar atmıştım ve bu videoları oynattığımda yan olduklarını fark ettim. Tabi ki bu şekilde bu videoları izlemek mümkün değil, saat yönünde veya saat yönünün tersine döndürerek normal pozisyona getirmek gerekiyor.

Windows Media Player Video Döndürme

Bilindiği gibi resimleri ve fotoğrafları Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi ile rahatlıkla ve istediğimiz yöne döndürebiliyoruz ve istediğimiz pozisyona getirebiliyoruz. İlk olarak şunu belirtmek isterim arkadaşlar eğer bu şekilde yan veya ters duran videolar varsa maalesef bunu şu anda Windows Media Player ile düzeltmeniz mümkün değildir. Fakat tabi ki önümüzde farklı ve kolay seçenekler mevcuttur.

Windows Movie Maker ile Video Düzeltme

Yan veya ters duran bir videoyu düzeltmenin en kolay yolu Windows Movie Maker ile düzeltmektir. Zaten neredeyse tüm bilgisayarlarda standart olarak bu program yüklüdür. Düzeltmek istediğiniz videoya sağ tıklayın ve birlikte aç seçeneğinden Movie Maker’ı seçin. Video, Movie Maker ile açıldıktan sonra Giriş bölümünde, orta kısımda Sağa Döndür ve Sola Döndür seçeneklerini göreceksiniz. Bu seçenekler videoyu 90 derece sağa veya sola döndürmeye yaramaktadır. İstediğiniz pozisyona gelene kadar videoyu döndürebilirsiniz. Bu işlem bittikten sonra kaydetmeniz yeterlidir.

Media Player Classic ile Düzeltme

Eğer kullandığınız Media Player Classic’de K-lite Codec Pack yüklüyse videoyu bu program ile izlediğiniz esnada döndürmeniz mümkündür. Yapmanız gereken oldukça basittir. Video açıkken Alt tuşu ile beraber sağ numerik tuşlardan 1 veya 3’e basıyoruz. Her bastığımızda video 2 derecelik açı ile dönüyor. Yani Alt+1 yaptığımızda saat yönünün tersine 2 derece, Alt+3 yaptığımızda ise saat yönünde 2 derece dönüyor. Basılı tuttuğumuzda istediğimiz ayara getirebiliyoruz. Bu şekilde video izlerken bu düzenlemeyi yapıyoruz ama kaydedemiyoruz.

Aynı zamanda Media Player Classic ile başka şekillerde uygulamalarda yapabiliyoruz. Alt+2 tuşu ile videoyu saat yönünde 180 derecelik, Alt+4 tuşu videoyu sağdan sola kendi ekseninde, Alt+8 tuşu ile yukarıdan aşağıya döndürme işlemi uygulayabiliyoruz. Tüm bu uygulamaları sıfırlamak için 5 tuşuna basmamız yeterlidir.

Bu uygulamalar dışında birçok video düzenleme uygulaması ile videolarınızı istediğiniz şekilde ayarlama şansınız bulunmaktadır. Ben en basit şekilde yapabileceğiniz uygulamaları sizlere yazdım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu