Google Çeviri’yi Çevrimdışı ve İnternetsiz Kullanma

Google Çeviri birçok farklı dilde kelime, cümle ve yazı çevirisi yapan, bu alanda en çok tercih edilen ve kullanılan uygulamaların başında geliyor. Hepimiz bu uygulamayı internet üzerinden kullanıyoruz. Ama aslında Google Çeviri’yi internet olmadan kullanmak mümkün. Bu sayede her zaman her yerde istediğiniz çevirileri yapabilirsiniz.

Google Çeviri’yi İnternetsiz Kullanma

Google’ın bu uygulamasını çevrimdışı olarak kullanmanız için öncelikli olarak dil paketi indirmeniz gerekmektedir. Burada her dil için farklı paketler bulunmaktadır. Siz en çok kullandığınız dillerin paketlerini indirebilirsiniz. Örnek olarak sadece Türkçe ve İngilizce çeviri yapıyorsanız sadece bu iki dilin paketini indirmeniz yeterlidir. Eğer farklı dillerde kullanıyorsanız bu dillere ait paketleri de indirmeniz gerekir.

Google Translate Dil Paketi İndirme

Cep telefonunuza indirmiş olduğunuz Google Translate uygulamasını açın ve sonrasında Ayarlar kısmına girişi yapın. Ayarlar kısmına girdiğinizde Çevrimdışı Çeviri şeklinde bir alan karşınıza çıkacak, buraya tıklıyoruz. Buraya girdikten sonra “+” (artı) işaretine tıklayın ve hangi dilleri kullanmak istiyorsanız o dil ile ilgili olan dil paketine gelin. Sonrasında ise Dil Paketi İndir seçeneğine tıklayın.

Bu seçeneğe tıkladıktan sonra dil paketi indirilmeye başlayacaktır. Dil paketi tamamen indirilene kadar beklemeniz gerekmektedir. Eğer beklemezseniz paket eksik indirileceğinden dolayı çeviri sırasında hatalar olabilmektedir.

Çevrimdışı Google Çeviri Kullanma

Yaptığınız dil paketi indirme işlemleri tamamlandıktan sonra Çevrimdışı Çeviri kısmına gelerek indirdiğiniz dil paketleri sayesinde çevirilerinizi yapabilirsiniz. İndirdiğiniz dil paketlerindeki tüm diller arasında çeviri yapmanız mümkündür. Dil paketleri aynı zamanda sık sık güncellenmektedir. Bu nedenle güncellemeleri takip etmenizde ve gerekli güncellemeleri yapmanızda fayda vardır.

Dil paketleri telefonunuzda yer kaplayan dosyalardır. Eğer hafızaya ihtiyacınız varsa ve telefonunuzdan bu dil paketlerini kaldırmak istiyorsanız bu mümkündür. Çevrimdışı Çeviri kısmına geldiğinizde indirmiş olduğunuz dil paketlerini göreceksiniz, bu dil paketlerinin sağ tarafında bir çöp kutusu işareti yer almaktadır. Bu işarete tıkladığınızda ve onay verdiğinizde paket kaldırılacaktır. Telefonunuzda yer açmak istediğinizde veya çevrimdışı çeviri özelliğini kapatmak istediğinizde bu dil paketlerini silebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu