Güney Kore Dizi Önerileri ve En İyi Güney Kore Dizileri

Yabancı dizi sevenler için Güney Kore dizileri seçenekler arasında yer almaktadır. Genellikle ülkemizde yabancı dizi denildiğinde Amerika dizileri öncelikli olarak tercih edilmektedir. Fakat Tayland dizileri başta olmak üzere Uzak Doğu dizileri de yavaş yavaş popüler olmaya ve ülkemizde ilgi çekmeye başlamıştır. Güney Kore dizileri özellikle Uzak Doğu ülkeleri arasında başarılı görülen ve sevilerek izlenen dizilerdir. IMDB ve AsianWiki puanlarına baktığımızda zaten Güney Kore dizilerinin oldukça başarılı puanlar aldığını göreceksiniz.

Aslında nedenini tam olarak bilmiyorum ve birçoğunu izlemedim ama Güney Kore dizileri ve diğer Uzak Doğu ülkelerine ait diziler kısa süreli olarak çekilmiş diziler oluyor. Yani öyle çok fazla sezon ve bölüm göremiyoruz. Genellikle 20-30 bölüm gibi bölümlerden oluşuyor. Bu bazıları için iyi bir özellik olabilir. Aylarca yeni bölüm beklemektense, tüm diziyi; özellikle bitmiş dizileri birkaç haftada bitirmek daha eğlenceli olabilir. Bu tamamen tercih meselesidir.

En İyi Güney Kore Dizileri

Güney Kore dizileri denildiğinde akla ilk gelen ve başarılı olmuş dizilerden bazılarını sizler ile paylaşmak istedik. Sizlerde bu dizileri izleyebilirsiniz, eğer izlediyseniz yorum bölümünde bu diziler hakkındaki görüşlerinizi bizler ile paylaşabilirsiniz.

Goblin (Guardian: The Lonely and Great God)

Güney Kore dizileri arasında günümüzdeki en popüler dizi olduğunu söyleyebilirim. Fantastik ve dram kategorisine giren dizinin ilk bölümü 2016 yılının sonlarında yayınlanmıştır. Yaklaşık 1 yıl süren dizi 16 bölümden oluşmaktadır.

Henüz yenilgi yüzü görmemiş bir general olan Kim Shin (Gong Yoo), onu kıskanan genç kral tarafından öldürülür. Bunun sonrasında Kim Shin bir gobline dönüşür ve artık sonsuza kadar yaşayacaktır. İlk zamanlarda kendisinin kutsandığını sanan Kim Shin sonrasında savaşlarda öldürdüğü insanlar yüzünden lanetlenmiş olduğunu anlar. Yüzlerce yıl yaşayan Kim Shin artık hayatını sonlandırmak istemektedir. Yaşamının sona erebilmesi için evlenecek birisini bulmasını gerekmektedir.

The Legend of the Blue Sea

2016 yılında ilk bölümü yayınlanmış olan dizi toplam 20 bölümden oluşmaktadır. 1500’lü yılların sonunda yeni atanmış bir vali olan Dam Ryung, bir otele gider. Otel işletmecisi Mr. Yang, valiye Sim Chung ismindeki denizden yakaladığı denizkızını gösterir. Vali Dam Ryung denizkızının esaretine dayanamaz ve onu tekrar denize salıverir.

Geçmişteki bu sahneler ile başlayan dizi tekrar günümüz yıllarına döner. Sihirli yeteneklere sahip olan Joon Jae aynı zamanda iyi bir dolandırıcıdır. Ayrıca 2 tanede ortağı vardır. Sıradaki dolandırıcılık işi ise varlıklı bir ailenin bireyi olan suçludan savcı taklidi yaparak para koparmaktır. Bu amaçla çıktığı seyahatte deniz kenarındaki bir otelde konaklarken Sim Chung isimli denizkızı ile karşılaşır ve gizemli olaylar başlar.

Strong Woman Do Bong Soon

2017 yılında yayınlanan dizi toplam 16 bölümden oluşmaktadır. Doğuştan süper güçlere sahip olan Bong Soon adındaki kadının sahip olduğu bu güç genetiktir ve ailedeki tüm kadınlarda vardır. Bong Soon’un en büyük hayallerinden birisi kendisinin baş karakter olduğu bir bilgisayar oyunu yapmaktır.

Bir gün otobüste yolculuk yapan Bong Soon’a bir grup saldırır ama süper güçlere sahip olan Bong Soon ona saldıranların hepsini yerle bir eder. Bu olayın videosu yayılır ve bir bilgisayar oyunu yapımcısının dikkatini çeker. Ölüm tehditleri alan yapımcı Bong Soon’u koruması olarak yanında ister. Bu olaylar aynı zamanda Bong Soon’un hayallerine ulaşmasına bir adım daha yaklaştırmıştır. Fakat herşey beklendiği gibi gitmeyebilir.

Fight for My Way

2017 yapımı olan dizi 16 bölümden oluşmaktadır. İki gencin hikayesini anlatan dizide baş karakterler Ko Dong Man ve Choi Ae Ra’dır. Her iki gencinde hedefleri ve hayalleri vardır. Bu hedeflere ulaşmak kolay olmayacaktır.

Ko Dong Man, okulun tekvando takımında yer almaktadır ve bu alanda oldukça başarılıdır. Fakat okul çıkışlarında aynı zamanda çalışmak zorundadır. Hem okul, hem spor hayatı, hem de iş oldukça zorlayıcı olmaktadır. Ağır siklet tekvando şampiyonu olmak ise onun en büyük hayalidir. Choi Ae Ra ise spiker olmak isteyen oldukça güzel bir kızdır. Her ne kadar gayret göstermiş olsa da istediği fırsatları yakalayamamış ve bir alışveriş merkezinde çalışmaya başlamıştır.

Descendants of the Sun

2016 yapımı olan dizi toplam 16 bölümden oluşmaktadır. Bir yüzbaşı olan Shi Jin özel kuvvetlerde görev yapmaktadır. Birlikte çalıştığı ve yanında yer alan bir astsubay ile bir gün motosiklet çalan birisini şuç üstü yakalar. Kovalamaca sırasında yaralanan motosiklet sürücüsü hastaneye gönderilir. Shi Jin bu esnada kendi telefonunun çalındığını fark eder ve tekrar hastaneye gider.

Hastanede yoğun bakım odasında görevli doktor olan Mo Yeon’u gören Shi Jin ona aşık olur. Motosiklet hırsızı ile aynı çeteden sandığı Shi Jin’a doktor oldukça sert davranır. Uzun uğraşlar sonucu Shi Jin kendisinin bir ordu mensubu olduğunu Mo Yeon’a anlatır ve ispat eder. Bir süre sonra ikili flört etmeye başlar ama bazı şeyler düşündükleri gibi gitmez.

Not: Arkadaşlar diğer Güney Kore dizilerini araştırdıkça ve izledikçe buraya eklemeye devam edeceğim. Bu arada sizlerden yorum ve öneriler bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu