İş İlanı Sitelerinde “Başvuru Görüntülendi” Ne Demek?

Eğitim hayatı bittikten sonra insanlar için artık iş hayatı başlamış ve kariyer hedefleri ortaya çıkmıştır. Özellikle iş hayatının ilk dönemlerinde birçok kişi zorlanabilir. Fakat doğru hamleler ve adımlar ile beraber kariyer basamakları tek tek çıkılmakta ve istenilen seviyeye ulaşmaktadır. Tabi ki bu her zaman bu kadar olmamaktadır. İş hayatındaki doğru seçimler, doğru hamleler ve gelen tekliflerin doğru bir şekilde değerlendirilmesi oldukça önemlidir. Aynı zamanda iş seçimi kariyeriniz açısından oldukça önemli bir noktadır ve dikkat edilmesi gerekir. Kariyer ile ilgili bu kısa bilgileri verdikten sonra asıl konumuza gelelim. Kendi kariyerimden daha sonra bahsederim.

İş ilanları alanında en bilinen sitelerden birisi kariyer.net sitesidir. Özellikle kariyer.net üzerinden iş ilanlarına başvuru yapanların en çok sordukları sorulardan birisi “Başvuru Görüntülendi” şeklinde bir ifade görüyorum, bu ne demek? Sorusu… İsterseniz bu soruya kısaca cevap verelim.

Başta kariyer.net olmak üzere birçok sitede yapılan başvurular firmalar tarafından görülür ve değerlendirilir. Firmanın sizin başvurunuz üzerine yaptığı 2 farklı görüntüleme seçeneği vardır. Bunlardan birisi başvurunuzun görüntülenmesi, diğeri ise özgeçmişinizin görüntülenmesidir. Bu ikisi birbirinden farklıdır.

Başvurunuz Görüntülendi: Bu seçenekte firma tarafından sizin başvurunuz görüntülenmiştir. Fakat firma sizin başvurunuza detaylı olarak bakmamış, yani özgeçmişinizi incelememiştir. Genellikle başvuruların toplanma aşamasında bu seçeneği görürüz.

Özgeçmişiniz Görüntülendi: Mevcut firma sizin özgeçmişinize girerek detaylı bir inceleme yapmış ise bu seçeneği görürsünüz.

Kısacası başvurunuzun görüntülenmiş olması çok fazla bir anlam ifade etmemektedir. Sadece firma sizin ve sizin gibi onlarca veya yüzlerce kişinin başvurusunu görüntülemiştir. Özgeçmiş görüntülendi seçeneği ise size özel olan bir seçenektir. Spesifik olarak firma sizi incelemiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu