Efektli Pırlanta Tektaş Yüzük Nedir?

Pırlanta alışverişi yaparken (Sürekli pırlanta alacak kadar zengin değiliz ama mecburen birkaç kez aldık.) sık duyduğum terimlerden birisi efektli pırlanta terimiydi. Hatta birçok mağazada bu ürünlere ait kampanyalar görmüştüm ve fiyatları da diğer pırlantalara göre gayet uygundu. Tabi ki özellikle fiyat anlamında ilgi çeken bu ürünlerin detayını bilmeden alışveriş yapmam olmazdı ve araştırdım. Konuyu biraz toparlayarak sizler ile paylaşmak istedim. Malum erkekler için pırlanta oldukça önemli konulardan birisi…

Pırlanta Nedir?

Pırlanta doğadan çıkarılan elmas taşının işlenmiş halidir. Tek parça halinde ne kadar büyükse o kadar değerlidir. Bu konuyu şu şekilde açıklayabilirim;

Örnek olarak 0,20 karat bir pırlanta 2.000 TL diyelim. 1 karat olan bir pırlanta bunun 5 katı oluyor. Bu durumda 1 karata yaklaşık 10.000 TL diyebiliriz. Fakat pırlantada durum pek böyle olmuyor. Bahsettiğimiz 1 karat olan pırlanta diğerinin 10 veya 15 katı hatta daha fazlası oluyor. Yani fiyatı 20.000-50.000 arası bir rakam oluyor. Karat büyüdükçe bu olay katlanarak artıyor.

İnsanlar büyük görünümlü pırlantalar almak istiyor. Ama hem az bulunması hem de çok pahalı olması nedeni ile bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Bu durumda efektli pırlantalar imdada yetişiyor.

Efektli Pırlanta Nedir?

Efektli pırlantayı da yine örnek üzerinden açıklamak doğru olacak. Örnek olarak 0,05 karatlık 10 taş birleşiyor. Bu toplamda 0,50 karat ediyor. Ama görünümü 1 karat kadar oluyor. Aynı zamanda fiyatı da tek taş halinde olan 0,50 karata göre çok daha uygun oluyor. Yukarıdaki örnek üzerinden gidersek 0,50 karatlık tektaş 5.000 TL iken 0,05’lik her taş örnek olarak 300 TL, toplamda 10 adet kullanıldığından 3.000 TL oluyor. Hem toplamda 0,50 karat içeren 10 taşı daha uyguna almış oluyorsunuz. Hem de 1 karat kadar görünüm elde ediyorsunuz.

Kısacası efektli pırlanta küçük boyutlardaki çok sayıda taşın bir araya getirilmesi ile çok daha büyük bir boyutta taş görünümü verilmesi ile meydana gelen pırlantadır. Başka bir ifade ile; küçük taşların çeşitli şekillerde bir araya getirilip normaldeki toplamlarından daha büyük görünen yani efekt verilmiş haline efektli pırlanta diyoruz.

Özellikle özel günde eşine yada sevgilisine hediye alacaklar için ya da evlilik hazırlığında olan çiftler için pırlanta oldukça önemlidir. Çünkü birçok kişi özellikle evlilik teklifi etme aşamasında pırlanta ile bu teklifi yapmaktadır. Ekonomik ve uygun olarak ve ayrıca büyük görünümlü gerçek pırlanta almak isteyenler için efektli pırlanta oldukça iyi bir seçenek oluyor.

Ben tektaş yüzük alırken epey düşündüm ama sonrasında tektaş bir yüzük almaya karar verdim. Bu tamamen tercih meselesidir ama ben pırlantanın tek bir taştan oluşmuş olanını tercih etmek istedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu