2021 Ortodonti Tedavisi ve Diş Teli Fiyatları

Ortodontik tedavi ve en sık karşılaştığımız şekli ile diş telleri ile tedavi yakından takip ettiğim konulardan birisi olduğu için sizlere bu konuda bilgi vermek istedim. Bildiğiniz ve merak ettiğiniz gibi ortodontik tedavi ile alakalı en çok sorulan sorulardan birisi fiyatlarıdır. “Ortodontik tedavi ne kadar tutar?”, “Diş teli fiyatları nedir?”, “Güncel diş teli fiyatları nedir?”, “Diş teli ne kadara mal olur?” gibi sorular ile sıkça karşılaşmaktayız. Bu konuda tecrübeli ve tedavi süreçlerini geçirmiş birisi olarak diş hekimlerinden aldığım bilgiler ile sizlere 2021 yılı için fiyatları bildirmek istedir.

Ortodonti ve Ortodontik Tedavi

Ortodonti denildiğinde aslında kapsamı oldukça geniştir. Ortodonti kelimesi, Latince ortho ve odons kelimelerinden köken almıştır. Ortho düzgün, düz anlamına gelmekte, odons ise diş anlamına gelmektedir. Yani ortodonti düzgün diş demektir. Dişlerin olması gerektiği şekle ve yapıya sahip olmasını ifade eder.

Diş ile ilgili birçok insan sorun yaşamaktadır. Dişlerin yapılarının bozuk olması, şekillerinin bozuk olması, kapanış bozuklukları en sık karşılaşılan problemler arasında yer alır. Ortodonti birimi tüm bu konuları kapsamaktadır. Dişlerdeki şekil ve kapanış bozuklukları ile çene ile alakalı sorunlar ortodonti kapsamında olur ve farklı şekillerde tedavi prosedürleri uygulanır.

Ortodontik tedavi denildiğinde akla ilk gelen kuşkusuz ki diş telleridir. Birçok sorun diş telleri ile tedavi edilmektedir. Bu tedavi yönteminde dişler üzerine çeşitli braket adı verilen malzemeler yerleştirilir ve sonrasında özel teller ile dişlerin normal pozisyona girmesi sağlanır.

2021 Diş Teli Fiyatları

Konu ile alakalı fazla detaya girmeden asıl konumuza dönmek istiyorum. Diş hekimleri “Türk Diş Hekimleri Birliği” tarafından belirlenen asgari ücret tarifesine uymaktadır. Burada ortodonti tedavileri ve diş tellerinin asgari fiyatları belirlenmektedir. Diş hekimleri bu fiyatlara uymaktadır.

Diş teli uygulamasında öncelikli olarak fiyatı belirlemek için diş hekiminin muayene etmesi gerekir. Çünkü yapılacak olan işlemler, sürecin nasıl işlediği vb. konulara bakılarak çeşitli fiyat politikaları ortaya çıkabilmektedir.

Görüştüğüm hekimlerden aldığım bilgi doğrultusunda basit diş teli tedavileri 5000-7500 TL arasında değişmektedir. Daha kompleks vakalarda ise fiyatları 7000-9000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Bazen sadece diş telleri ile değil, çeşitli aparatlar ile de işlem yapmak gerekebilir. Yine zorlu olan bazı durumlarda ekstra müdahaleler gerekebilir. Bu tarz durumlarda fiyatların üzerine 1000-3000 TL arasında fark eklenebilmektedir.

Sadece Üst veya Alt Diş Teli Fiyatları

Bazen her iki çeneye müdahale edilmesine gerek yoktur. Sadece alt veya sadece üst çeneye müdahale gerekebilir. Bu tarz durumlarda ise fiyatlar 3500-5000 TL arasında değişmektedir.

Diş teli ve ortodonti tedavileri uzun süreçler alan tedavi yöntemleridir. Bu süreç içerisinde birçok kez diş hekimine gitmeniz gerekir. Öyle ki en az ayda 1 kez muayene olmak gerekir ki; toplam muayene süresi ortalama 12-18 ay arasında sürmektedir. Tüm bu süreçler ile ödenecek rakamlar aşağı yukarı bu şekildedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu