Narcos ve La Casa De Papel Dizileri

Aslında yoğunluktan ve vakit darlığından dolayı dizi izlemeye çok fazla vakit bulamıyorum. Yeni aldığım Netflix üyeliğinden sonra genellikle filmler izlemeye başlamıştım. Fakat dizilere ara sıra göz gezdiriyordum. Bu esnada ilk olarak Narcos dizisi ilgimi çekti. Dizinin senaryosunu okuduğumda Pablo Escobar başta olmak üzere Kolombiya’daki uyuşturucu baronlarını anlattığını gördüm. Pablo Escobar merak ettiğim kişilerden birisiydi ve diziyi izlemeye karar verdim.

Narcos Dizisi

Uzun süredir dizi izlememiş birisi olarak dizi oldukça ilgimi çekti ve ilk günden 3-5 bölüm izledim. Oldukça etkileyici ve sürükleyici bulduğum diziyi her boş vakitte izlemeye devam ettim ve kısa sürede bitirdim. Dizi toplamda 3 sezondan ve her bir sezonu 10 bölüm olmak üzere 30 bölümden oluşuyor. 28 Ağustos 2015 tarihinde ilk bölümü yayınlanan dizinin, son bölümü ise 1 Eylül 2017 tarihinde yayınlanmıştır.

Öncelikli olarak dizinin senaryosunu oldukça beğendim. Az çok Pablo’nun hayatını bildiğim için büyük orada buna sadık kalınmış. Senaryo oldukça iyi bir şekilde hazırlanmış ve oldukça sürükleyici… Her bir bölüm bittiğinde bir sonraki bölüme başlamamak elde değil. Bu nedenle tek seferde 6-7 bölüm izlediğim zamanları bilirim. Belki daha fazla da izlemiş olabilir. Zaten diziyi 3-5 günde tamamen bitirdim. Aynı zamanda dizi oyuncuları ile de oldukça ilgi çekiyor. Açıkçası Pablo Escobar rolünü oynayan Wagner Moura’nın oyunculuğuna hayran kaldım.

Narcos Dizisi Yorumları

Dizi biyografik dizi diyebileceğimiz tarzda bir dizi, birçok kişi için bu biyografik yapımlar sıkıcı gelebiliyor. Fakat Narcos dizi bence bu tabuları yıkan önemli dizilerden birisi… Dizi boyunca sıkıldığım veya atlamak istediğim kısım sayısı çok çok azdır, belki de yoktur. Tabi ki bunun nedeni Dünya’nın bir ara en zengin insanları arasına girmiş olan, uyuşturucu denildiğinde akla ilk gelen kişilerden olan, çok farklı bir hayatı olan Pablo Escobar’a borçlu. Tabi ki senaryoyu bu şekilde hazırlayan senaristleri, yapımcıları ve yönetmeleri de ayrıca tebrik etmek lazım. Tabi ki oyuncuları da ayrıca kutluyorum.

Özetlemek gerekirse; belki de benim ilgilendiğim bir konu olduğu için bana oldukça kaliteli ve sürükleyici bir dizi olarak geldi. Uzun zamandır dizi izlemiyordum ama tartışmasız en beğendiğim birkaç dizi arasına girecektir. Eğer izlemediyseniz sizlere kesinlikle tavsiye ederim.

Diğer bir dizi ise La Casa De Papel dizisi, bu diziyi de burada yorumlamak istedim. Bunun amacı her iki diziyi de aynı zaman dilimi içerisinde izlemiş olmam. İlk olarak Narcos dizisini bitirdim. Diziler çok vaktimi aldığı için aslında yeni bir diziye başlama niyetim yoktu ama Netflix’de La Casa De Papel dizi karşıma çıkınca dayanamadım ve biraz izledim. Zaten biraz izlemem bana yetti.

La Casa De Papel Dizisi

Bu dizinin şu anda 2 sezonu yayınlanmış durumda. İlk sezon 13 bölümden oluşuyor, ikinci sezon ise 9 bölümden oluşuyor. Dizi bir suç dehasının yapmış olduğu sıra dışı ve bir o kadarda heyecanlı soygun planını anlatıyor. Planı yapmak ve yer alan soyguncuları eğitmek tam 5 ay sürüyor. Soygun esnasındaki her şey planlanıyor. Fakat birçok plan tutmuş ve soygun gayet iyi gidiyor olsa da planların dışına mecburen çıkılıyor. Öyle ya da böyle soygun bir şekilde ilerliyor ve dizi bu süreci anlatıyor.

La Casa De Papel 3. Sezon Ne Zaman Başlıyor?

Dizinin 3. sezonunun başlayacağını Netflix kendisi duyurdu. Tam olarak bir tarih vermedi ama 2019 yılında diye duyurdu. Bizde yıl içerisinde bu dizinin yeni sezonunu sabırsızlıkla bekliyor olacağız.

La Casa De Papel Dizisi Yorumları

Diziyi Narcos dizisinden hemen sonra izlediğim için bazı tereddütlerim vardı. Fakat hiç öyle olmadı. Dizi oldukça iyi bir şekilde hazırlanmış, insanı kendisine bağlıyor. Sürükleyici, heyecanlı, sıra dışı ve sürprizler ile dolu bir şekilde ilerliyor. Dizi izlemek isteyenlere kesinlikle önerebileceğim bir dizi olduğunu söylemeliyim. Eğer bir dizi izlemek istiyorsanız ve arayış içindeyseniz hemen bu diziye başlayın. Profesyonel şekilde yapılmış olan planlar, zeka, zekayı kullanma, heyecan, aksiyon, gerilim hepsi bu dizide yer alıyor. Diziyi izlemek isteyenlere önceden bilgi vermiş olmamak için çok fazla detaya inmiyorum ama pişman olmazsınız, bunu söyleyebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu