Nanoteknoloji Mühendisliği Ne İş Yapar? Maaşları Ne Kadardır?

Geleceğini maddi anlamda teminat altına almak isteyen tüm öğrenciler için önerilebilecek en iyi mühendislik dallarından biri olan nanoteknoloji mühendisliği bölümü, tüm dünyada hızlı şekilde ilerleyen bir teknolojinin ürünü olan nanoteknoloji alanında başka mühendislik dallarına oran ile daha detaylı araştırmalar yürütmek isteyen insanlar için en ideal yol olarak görülüyor. Günümüzde bu durum elektrik elektronik mühendisliği ya da elektronik mühendislerinin ilgilendiği nanoteknoloji ve bu nanoteknoloji mühendisliği bölümünün faaliyete geçmesi durumu ile ülkemizde daha fazla gelişecek gibi görünmektedir.

Yarı iletken ürünlerin, kompozit ürünlerin, metal olan ürünlerin, seramik ya da polimer ürünlerin yeniden belli ölçülerde ve nano boyutlarında tasarlanmasına yönelik olan bir mühendislik alanı nanoteknoloji mühendisliği, stratejik bir öneme sahip olan askeri, uzay ya da havacılık alanlarında kullanılacak olan ürünlerin tasarlanmasına bağlı etkin çalışmalar yapabilecek düzeyde mühendisler yetiştiriyor. Bunların yanında askeri bazı alanlarda hava ya da uzay araştırmaları alanlarını yanında bir de imalat, tekstil, kimya sektörü, kozmetik, plastik sanayi, cam, bilgisayar sektörü, biyomedikal gibi daha birçok farklı alanda çalışabilirler.

Nanoteknoloji alanına giren ve çok küçük boyutlarda olan ama büyük beceriler sergileyebilen her türlü teknolojik ürünlerin tasarımının yapıldığı farklı alanlarda çalışabilirler. Nanoteknoloji mühendisliği mesleğinin bu anlamda geleceği son derece parlak görünmekte çünkü içinde bulunduğumuz çağ tamamen ileri düzey teknoloji çağıdır.

Devlette Nanoteknoloji Mühendisliği Maaşı

Yeni yeni ülkemizde faaliyetleri yürütülen ve çalışma alanları genişlemeye çalışılan bu bölümden devlet kurumlarına atananlar ortalama olarak 5.000 TL ya da 8.000 TL dolaylarında bir maaş tutarı alır iken, özel sektörde ise faaliyet gösterenler bu anlamda genellikle daha düşük ya da daha yüksek maaşlarda almaktadır. Ama kendi işimi kendim yaparım diyorsanız bu anlamda kendi birikim ve becerilerinizi değerlendirerek kendi iş gücünüzü oluşturabilir ve bu alanda firmalaşmaya da gidebilirsiniz.

Özel Sektörde Nanoteknoloji Mühendisliği Maaşı

Nanoteknoloji mühendisliği günümüzde en çok kazandıran mesleklerden biri olmaktadır. Bu mesleği icra edecek olan mühendisler, çeşitli bazı sektörlerde ortalama bir değer olarak 4.000 TL maaş ile işe başlayabilirler. Amerika ya da Japonya gibi teknoloji devi ülkelerde, bu alanda büyük buluşlar gerçekleştiren birçok mühendis milyonlarca dolar değerinde para kazanmaktadır. Nanoteknoloji alanında araştırma ya da geliştirme çalışmalarının yürütüldüğü firmalarda çalışanların maaşları ortalama olarak 10.000 Türk Lirası değerine kadar çıkabilir. Fakat yurt dışında çalışma olanağı isteyen ve arayanlar için bu alanda yüksek para kazanmak sorun olmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu