Samsung Telefonum Tam Şarj (%100) Olmuyor!

Uzun yıllardır Samsung telefonları kullanıyorum ve Samsung’un birçok farklı modelini kullandım. Şu anda aktif olarak kullandığım Samsung Note 5, Samsung J7 Prime ve Samsung A51 telefonlarım var. Son zamanlarda Samsung J7 Prime telefonumda daha önceki telefonlarımda karşılaşmadığım bir hata olmaya başladı. Bu hata bataryanın tam olarak yani %100 şarj olmaması sorunuydu.

Telefonumun bataryasını genellikle akşam şarja takarım ve sabaha kadar şarja takılı olur. Gün içerisine ise bu şarjı kullanırım. Çok uzun yıllardır tüm telefonlarımı bu şekilde kullanmaktayım. Son zamanlarda yine aynı yöntem ile telefonumu şarja taktığımda, sabaha kadar batarya şarj oranı %60, %70, %80 civarlarında kalıyor ve daha fazla şarj olmuyor. Tabi böyle bir durum olunca bataryanın bozulduğunu düşündüm ama araştırmalar yaptım ve bu sorunu batarya değiştirmeden çözdüm. İnternette farklı çözüm metotları bulunuyor.

Şarj Kablosunu Değiştirin

Bence ilk olarak yapmanız gereken bu olmalıdır. Mevcut şarj cihazı ve kablosu ile değil de, farklı bir şarj cihazı ve kablosu ile şarj etmeyi deneyin. Ben bu yöntemi denedim ve başarı sağladım. Öncelikli olarak şunu belirteyim. Telefonumu farklı bir kablo ile bilgisayara bağlayarak şarj ettim ve %100 şarj oldu. Birkaç kere bu şekilde şarj ettikten sonra tekrar eski şarj makinesi ve kablosunu kullanmaya başladım. Burada da sorun çözülmüş oldu. Şu anda sorunsuz bir şekilde %100 şarj oluyor. Hiç detaya girmeden ilk olarak bunu deneyin.

Batarya Kalibrasyonu Yapın

İnternette yaptığım araştırmalarda farklı yöntemler ile bu sorunun çözümünün olduğunu gördüm. Öncelikli olarak bu yöntemlere batarya kalibrasyonu deniyor. Yukarıdaki yöntem ile çözüm bulamayanlar için bu yöntemlerden de bahsetmek istedim.

Bu yöntemi basamaklar halinde size ileteceğiz.

  • Öncelikli olarak bataryanızı tamamen bitirin. Tam olarak bittiğinden emin olmak için telefonunuzun bataryası bittiğinde ve kapandığında birkaç kez tekrar açmaya çalışın ve bataryayı tam anlamı ile bitirin.
  • Telefonunuzu kapalı bir şekilde şarja takın ve bu süreç boyunca enerjiyi kesmeyin ve telefonunuzu açmayın. Yani kapalı olarak tam anlamı ile şarj olana kadar, şarja takılı dursun.
  • Tam olarak şarj olduğunda telefonunuzu yeniden açın.

Bu yöntem ile bataryayı kalibre etmiş olacağız. Bu yöntemi deneyerek telefonunun yeterince şarj olmama sorununa çözüm bulabilirsiniz.

Sorun çözülmediyse batarya sorunu olabilir!

Yukarıdaki yöntemlerin dışında internette farklı yöntemler de önerilmektedir ama genellikle yukarıdaki yöntemlerin işe yaraması gerekir. Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa muhtemelen bataryanız ile ilgili sorun vardır. Bu durumda batarya değişikliğini önermekteyiz. Diğer şekillerde yapılacak olan uygulamalar telefonunuza zarar verebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu