Tavacı Recep Usta (Ankara/Ümitköy) Yorumlarım

Tavacı Recep Usta, Türkiye’nin bilinen mekanlarından birisidir. Bende geçmişte birkaç kez gitmiştim. Her gittiğimde farklı şeyler deneyerek, birçok ürünün tadına bakmak istediğimden açıkçası bazen memnun kaldım, bazen ise biraz hayal kırıklığı yaşadım. Son olarak Tavacı Recep Usta’nın Ankara’da yer alan restoranlarından olan Ümitköy restoranına gittim.

Öncelikli olarak girişte güler yüzlü personel bizi karşıladı ve bebeğimizde olmasından dolayı uygun bir masaya yönlendirdi. Genel olarak mekan boş sayılırdı. Birkaç masada müşteri gördüm, aslında bu tablo benimde görmek istediğim bir tabloydu. Saat 15:00 civarında gittiğimden dolayı böyle bir tablo ile karşılaşmış olabilirim. Yemek saatlerinde muhtemelen daha kalabalık bir bir mekan görecektim. Tavacı Recep Usta’nın gittiğim mekanları arasında bence dizaynı, ortamı ve konsepti en iyi olan burasıydı.

Masamıza oturduk sonra menüleri incelemeye başladım. Öncelikle şunu belirteyim, daha önce gittiğim yerlerde menüde fiyatlar yazıyordu. Burada fiyatlar yazmıyordu. Belki tüm restoranlarda bu şekilde bir değişiklik olmuş olabilir. Burada saç tava siparişi vermek istedim. Tek kişilik veya iki kişilik olarak sipariş verebiliyorsunuz. Biz iki kişilik siparişleri verdik.

Yemek Öncesi İkramlar

Siparişimizi verdikten sonra salatamız hemen geldi. Sonrasında ise kuru patlıcan dolması ve içli köfteler servis edildi. Salata gayet güzel yeşillikler içeren, zengin ve lezzetli bir salataydı. Kuru patlıcan dolması hafif acımsı ve gayet lezzetliydi. İçli köfte haşlama tarzında olanlardandı. Ben kızartmayı daha çok severim. İçli köfteyi çok beğendiğim söylenemez ama yinede idare eder diyebilirim.

Ana Yemeğimiz

İkramlardan sonra saç tavamız geldi. Üzerinde sıcak pideler ile servis edilen saç tavada iri parçalanmış kuzu etleri ve 3-5 tane kuzu pirzola vardı. Et dışında ise yeşil biber ve domates vardı. Biz acı istemiştik. Acılığı tam ağız tadıma göreydi. Etler genellikle iyiydi ama birkaç tanesinde sanki kuzu ve koyun etinde bulunan kokuyu aldım gibi oldu. Bu benim çok haz etmediğim bir şey, ama genel olarak başarılıydı diyebilirim.

Yemek esnasında hizmet kalitesi oldukça iyi düzeydeydi. Bardaklar sürekli takip edildi, sular eklendi. Sıcak pideler getirildi vs. hizmet anlamında tüm eleştirilerim olumlu yönde.

İçecek olarak ayran sipariş ettim. Ev yapımı ayran bakır bir kap ve kaşık ile getiriliyor ve köpüklü, lezzet olarak ise tam aradığım lezzetteydi. Ayran için tam puan verebilirim.

Yemek Sonrası İkramlar

Yemekten sonra ikramlar tatlılar ile devam ediyor. Dondurmalı irmik tatlısı ve cevizli baklava ikramı yapıldı. Dondurmalı irmik tatlısı başarılıydı, cevizli baklavanın tadına bakmadım. Aşırı doyduğumdan dolayı kendimi çok zorlamak istemedim. Sonrasında çay ve kahve ikramları devam etti.

Fiyatlar

Biz iki kişilik saç tava sipariş vermiştik. Bunun ücreti 150 TL, 2 adet ayran 14 TL ve kuver ücreti 8 TL olmak üzere toplamda 172 TL bir ödeme yaptık.

Yorumlar

Genel olarak fiyatlarına baktığımızda belki aynı lezzetleri daha uyguna bulabilirsiniz. Fakat yapılan hizmetler, ikramlar ve mekanın kalitesini göz önünde bulundurduğumuzda normal diyebilirim. Tavsiye edebileceğim mekanlardan birisi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu