Kamuda ve Özel Sektörde Biyomedikal Mühendisliği Maaşları

Mühendislik maaşları serimizde bugün biyomedikal mühendislerinin aldıkları yaklaşık maaşlardan bahsedeceğiz. Biyomedikal mühendisliği, her geçen gün daha fazla önem kazanan ve geleceğin mesleği olarak adlandırılan mesleklerden birisidir. Bu konumuzda; “Biyomedikal mühendisleri ne kadar maaş alır?” “Özel sektörde ve kamuda biyomedikal mühendisliği maaşları ne kadar fark eder?” “Çalıştığımız pozisyona göre fark eder mi?” gibi sorulara sizler için cevap arayacağız. Lafı çok uzatmadan biyomedikal mühendisliği maaşlarına geçmek istiyorum.

Biyomedikal Mühendisleri Ne Kadar Maaş Alır?

Biyomedikal mühendisliği maaşını etkileyen bir çok etken mevcuttur. Özel sektörde her şeyden önce kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz önemlidir. Bu kapsamda yüksek lisansınız, performansınız, bildiğiniz yabancı diller gibi bir çok etken alacağınız maaşı etkiler. Kamuda ise yüksek lisans yapıp yapmadığınız, yine bildiğiniz yabancı diller, medeni haliniz gibi bir çok maaşa etki eden durum vardır. Ve bir kişinin aldığı maaşı o kişi belirler. Benim vereceğim biyomedikal mühendisliği maaşları ortalama değerler. Kişiden kişiye göre bu maaşlar artabilir veya azalabilir. Özellikle özel sektörde şirkete, pozisyona, yapılan işlere ve performansa göre maaşlar oldukça değişken olabilmektedir.

Özel Sektörde Biyomedikal Mühendisliği Maaşları

Özel sektörde çalışan biyomedikal mühendisleri çalıştıkları pozisyon ve kişisel gelişim seviyesine göre maaş alırlar. Aynı zamanda çalışılan sektör ve şirkette maaş açısından oldukça önemlidir. Özel sektörde 5 seneden fazla çalışmış bir biyomedikal mühendisi, kendini geliştirmişse yaklaşık olarak asgari ücretin 4 ila 6 katı kadar maaş alabilir. Bu ise yaklaşık olarak 20.000 TL maaş yapmaktadır. Fakat işe yeni başlamış, henüz çok tecrübesi bulunmayan bir biyomedikal mühendisi yaklaşık olarak 5.000 ile 7.500 arası bir maaş alır. Özel sektörde biyomedikal mühendisleri çalıştıkları pozisyona göre de maaş konusunda fark yaşar demiştik. Onu da açıklayayım.

  • ARGE’de görevli bir biyomedikal mühendisi yaklaşık olarak 5.000 ila 7.500 TL maaş alabilir.
  • Yönetici olarak çalışan biyomedikal mühendisleri 8.000 ila 15.000 TL maaş alabilir.
  • Kalite kontrol alanında çalışanlar 5,000 ila 7.500 TL maaş alabilir.
  • Teknik işletme alanında çalışan biyomedikal mühendisleri ise yaklaşık olarak 5.500 ila 8.000 TL gibi bir maaş alabilirler.

Kısacası özel sektörde şirket, pozisyon gibi birçok farklı duruma göre maaş değişiklik gösterir. Yeni başlayan bir biyomedikal mühendisi 5.000 ila 7.500 TL maaş alırken; daha uzun süredir çalışan, tecrübeli bir biyomedikal mühendisi 10.000 ila 15.000 TL maaş alabilir.

Kamuda Biyomedikal Mühendisliği Maaşları

Özel sektörde çalışan biyomedikal mühendisinin ne kadar maaş aldığından bahsettik. Şimdi de; “Devlette çalışan bir biyomedikal mühendisi ne kadar maaş alır?” ondan bahsedelim. Biyomedikal mühendisleri devlette 657 sayılı memur statüsünde çalışırlar. Devlette en düşük biyomedikal mühendisi maaşı yaklaşık olarak 8.500 TL’dir. Bu maaş yüksek lisans, yabancı dil, görev yılı ve diğer yan etkenlere bağlı olarak yaklaşık 12.000 TL gibi bir rakama çıkabilir.

Biyomedikal Mühendisliği Maaş Konusunda Hangisi Daha Avantajlı?

Bu soruya şöyle bir cevap vermek istiyorum arkadaşlar. Yeni mezun birisi için; düzenli bir hayat isteyen birisi için devlette çalışmak tabi ki daha avantajlı. Çünkü hem aldığınız maaş ilk etapta yüksek hem de kafanız rahat eder. Özel sektörde ise tecrübe kazandıkça ve kendinizi geliştirdikçe alacağınız maaş artacağı için daha çok para kazanmanız mümkün. Tabi ki bunun için ilk başlarda biraz fedakarlık yapmak ve kendinizi geliştirmek gerekir.

2022 Yılı Biyomedikal Mühendisliği Maaşları

2022 yılı için özel sektörde yeni göreve başlamış biyomedikal mühendisinin yaklaşık maaşı 5.000 ila 7.500 TL arasında değişirken; şirkete, pozisyona ve tecrübeye göre bu maaş 15.000 TL’ye çıkabilmektedir. Kamuda çalışan yani devlet memuru olan biyomedikal mühendisinin maaşı ise 8.500 ila 12.000 TL arasında değişmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu