BİM Mağaza Sorumlusu Görevleri ve Maaşları

İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde çalışmak için tercih edilen marketlerin başında BİM gelmektedir. Köklü bir kuruluş olması sebebiyle maaşları gününde ödeyen Birleşik Mağazalar A.Ş. kısa adıyla BİM, Türkiye’de indirim mağazacılığı yapan bir market zinciridir. Çalışma ve yükselme fırsatlarının yüksek olduğu bu marketi tercih edenler özellikle çalışma şartlarını ve güncel maaşlarını merak ediyor. BİM ve diğer zincir mağazalarda kariyerlik, mağaza sorumlusu, mağaza müdür gibi çeşitli pozisyonlarda çalışma imkanı vardır.

BİM (Birleşik Mağazalar A.Ş) Hakkında Bilgiler

BİM ülkemizde her ilde ve birçok ilçede şubesi olan bir gıda mağazasıdır. BİM, ilk faaliyetine 1995 yılında başlamıştır. İlk olarak 21 mağaza ile yola çıkan marka günümüzde ülke genelinde binlerce mağazada hizmet vermektedir. Mağazanın vizyonu uluslararası bir şirket olmaktır. Bu nedenle attığı her adımda karlı çıkmayı hedeflemektedir. Çok sayıda ürünü kaliteli marka ve uygun fiyat tarifesi ile müşterilerine sunmaktadır. Her geçen yıl mağaza sayısına yenisi eklenmektedir. Bu durumda binlerce kişiye çalışma imkanı sunmaktadır. Bu doğrultuda baktığımızda BİM personel ve sorumlu maaşları, çalışma saatleri, çalışma koşulları merak uyandırmaktadır.

BİM Market Maaş Sistemi ve Sorumlu Maaşları

BİM’de çalışan maaşları, çalışılan mağaza ve primine göre değişiklik göstermektedir. Mağazada yıllık veya aylık satış fazlasında çalışan personele ve sorumluya prim ödenmektedir.

Mağaza sorumlusunun ana görevi mağazadaki genel işleyişi kontrol etmek, personellerin çalışma sistemi ve düzenini oluşturmak, bölge sorumlusuna raporları iletmektir. Genellikle kasiyer veya personel olarak göreve başlayan çalışanlar belirli bir kıdemi doldurduktan sonra mağaza sorumlusu olarak görevlerini devam ettirmektedir.

2021-2022 Yılı BİM Sorumlu Maaşları

  • Mağaza Sorumlusu 7.500 TL ile 9.500 TL arasında maaş almaktadır.
  • Mağaza Sorumlusu Yardımcısı 6.500 TL. ile 8.500 TL arası maaş almaktadır.
  • Personeller ise 6.000 ile 7.000 TL arasında maaş almaktadır.

BİM’de çalışma sistemi sabahçı ve akşamcı olmak üzere iki vardiya olarak düzenlenmiştir. Vardiya düzeni mağaza sorumlusu tarafından takip edilmektedir. BİM’de günlük çalışma süresi 8.5 saat olarak yürütülmektedir. Çalışma süresi içinde dinlenme ve yemek zamanı içinde dahil olarak yürütülmektedir. Çalışanlara haftada bir gün izin verilmektedir. Haftalık izinler genellikle hafta içi verilmektedir. BİM mağazalarında 1 yıllık çalışma süresini dolduran kişilerin 16 günlük yıllık izin hakkı bulunmaktadır.

BİM Çalışma Alanları

Her geçen yıl büyümesini sürdüren BİM mağazaları, son yıllarda yapılan açıklamaya göre ortalama 35 bin çalışan personeli ile yoluna devam etmektedir. Yeni mağazalar ve yoğun iş temposu nedeniyle BİM mağazalarında sürekli, mağazada çalışacak personel, depoda çalışacak personel ve ofiste çalışacak personel ihtiyacı her zaman vardır. İş başvurusu yapacak olanların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Aynı zamanda erkek çalışan tercihleri askerliğini yapmış kişilerden yanadır. İş alanı oluşturduğu için BİM personel ve çalışan maaşları her zaman merak konusu olmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu