Excel Tarih Ayarları ve Tarih Başına 0 Koyma

Microsoft Excel kullanıcıları programı kullanırken bazı durumlar ile karşılaşabilir. Excel kullananlar bilecektir, bir satıra tarih yazdığınızda eğer o tarih ayın ilk 9 günü ise başında “0” olmamaktadır. Yani tarih örnek vermek gerekirse; “5.02.2020” veya siz farklı şekilde biçimlendirme yaptıysanız “5.02.20” gibi şekillerde görülebilir. Genellikle ilk verdiğimiz örnekteki gibi tarih kullanılmaktadır. Fakat bazılarımız bu tarihin başında birde “0” olmasını ister. Yani tarih “5.02.2020” şeklinde değilde “05.02.2020” şeklinde görünsün isteyebiliriz. Peki bunu nasıl yapacağız.

Yukarıdaki resimde örnek olarak bazı tarihleri sıraladım. Bence başında 0 olmayan, ayın ilk 9 gününde yer alan tarihler hoş görünmüyor. Bu nedenle tarihleri başında 0 olacak şekilde ayarlamak istiyorum. Bu oldukça basit bir uygulama, aynı zamanda bu uygulama ile farklı şekillerde kombinasyonlarda yapabilirsiniz.

Öncelikli olarak sağ tıklıyoruz ve “Hücreleri Biçimlendir” seçiyoruz. Sonrasında ise eğer hücremizde zaten tarih yazıyorsa ve biz bunu düzeltmek istiyorsak “İsteğe Uyarlanmış” kısmını seçiyoruz. Burada “Tür” diye bir kısım göreceksiniz, burası bizim ayar yapacağımız kısım ve bu kısmı değiştiriyoruz.

Burada farklı şekillerde uygulama yapabiliriz. Aşağıdaki resimde seçenekleri sizlere veriyoruz.

Biz gün kısmının başında “0” olmasını istiyoruz. O halde yapmamız gereken “Tür” kısmında “g.aa.yyyy” şeklinde yer alan ifadeyi “gg.aa.yyyy” şeklinde getirmek ve kaydetmek, işte bu kadar basit.

Dediğimiz gibi eğer farklı şekillerde uygulamalar yapmak istiyorsanız, yukarıdaki listede yer alan seçeneklerden istediğinizi seçebilir ve bu şekilde uygulamalar yapabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. Burada Hücreleri Biçimlendir’den g değil de gg.aa.yyyy olarak kaydedin denmiş, zaten daha önce defalarca denediğim için işte olmayan o diyordum ama tekrar girip bakınca şoke oldum meğer ben başına 0 ekleyince kaydedilmemişti. Oysa “g” ekleyince kaydedildi ve düzeldi. Oh be çok rahatladım dünden beridir tüm işi gücü bırakmıştım bunun yüzünden. Şimdi tekrar başlıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu