Televizyon Security Error Hatası ve Çözümü

Özellikle televizyonunuzda interneti çok kullanıyorsanız, internet kullanımı esnasında “Security Error” hatası alabilirsiniz. Aynı zamanda normal TV kanallarını izlerken de bazen bu hata ekrana çıkabilmektedir. Bu hatanın en sıkıcı noktası ise sürekli olarak tekrarlıyor olmasıdır. Bu hata çeşitli nedenler ile ortaya çıkabilmektedir. Televizyon ayarları ile oynanması ya da güvenli olmayan bir internet sitesine girmiş olmanız hatanın ana nedeni olarak sayılabilir. Vestel, Arçelik, Sony, Samsung, Philips, Toshiba, LG gibi birçok televizyon markasında bu hata meydana gelebilmektedir.

Bu hatanın çözümüne gelecek olursak aslında oldukça basit olduğunu söyleyebiliriz. Sadece televizyon marka ve modelin göre menüden giriş kısımları farklılık gösterebilmektedir. Çözüm için yapmanız gereken televizyonunuzun ayarlarından HBBTV kısmını “Kapalı” konuma getirmektir. Bu sayede soruna çözüm bulmuş olacaksınız. Farklı televizyon marka ve modellerine göre bu bölüme girişin farklı olabildiğini söylemiştik. Ülkemizde sık kullanılan bazı televizyon markaları için çözümleri ayrı ayrı paylaşmak istedik.

Vestel TV Security Error Hatası ve Çözümü

Vestel marka bir televizyona sahipseniz, televizyondan internete girerken ya da televizyon izlerken bu hatayı alıyorsanız aşağıdaki sıralamayı takip ederek bu hatadan kurtulabilirsiniz.

Menü > Sistem > Ayarlar > Daha Fazla > HBBTV kısmına girerek HBBTV kısmını “Kapalı” konuma getirebilirsiniz.

Philips TV Security Error Hatası ve Çözümü

Philips TV kullanan bazı kullanıcıların bu hatayı aldığını görüyoruz. Çözüm yine HBBTV kısmının kapatılması ile çözülmektedir. Farklı modellere göre aşağıdaki adımları takip ederek bu sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Ev (Home) Tuşu > Kurulum > TV Ayarları > Genel Ayarlar > HBB TV > Kapalı

Ayarlar (Setup) Tuşu > Tüm Ayarlar > Genel Ayarlar > Gelişmiş > HBB TV > Kapalı

Sony TV Security Error Hatası ve Çözümü

Sony televizyonlarınızda HBBTV ayarını “Kapalı” konuma getirebilirsiniz. Bazı modelleri menü tamamen Türkçe olduğu için bu seçenekler farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Aşağıdaki adımları takip ederek Sony televizyonunuzda bu sorunu çözebilirsiniz.

Ayarlar > Kanal Ayarı > Dijital Kurulum > Etkileşimli Uygulama Ayarı > Kapalı

TV Security Error Hatası Çözümü

Diğer TV marka ve modellerinde bu hatayı alıyorsanız mantık yine aynıdır. Televizyonunuzun ayarlar kısmına girerek HBBTV kısmına ulaşın ve eğer bu kısım “Açık” konumda ise burasını “Kapalı” konuma getirin. Bu sayede sorununuz çözüme kavuşacaktır. Eğer bu şekilde sorununuza çözüm bulamazsanız TV marka ve modelini aşağıdaki yorum bölümüne yazarsanız sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

İlgili Makaleler

6 Yorum

    1. Merhaba, sorunun çözümü için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bazı modellerde bu kısım “HBBTV”, bazı modellerde ise “Etkileşimli Uygulama Ayarı” kısmından yapılmaktadır.

      Ayarlar > Kanal Ayarı > Dijital Kurulum > Etkileşimli Uygulama Ayarı > Kapalı

  1. Sony 55XF9005 security error hatası veriyor. HBBTV’yi kapalı konuma getiriyorum ama düzelmiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

    1. İşlemi yaptıktan sonra ayarlar kısmından internet bağlantınızı yeniler misiniz? Eğer olmazsa TV’nizi fabrika ayarlarına döndürme seçeneğini kullanabilirsiniz. Bazı Sony modellerinde ise aşağıdaki uygulamayı yapmak gerekmektedir.

      Ayarlar > Kanal Ayarı > Dijital Kurulum > Etkileşimli Uygulama Ayarı > Kapalı

  2. 3 gündür çözüm arıyorduk. Sonunda işe yaradı Sony TV için. Yüklediğimiz programların SSL hatası sanmıştık. Teşekkürler. Emeğinize sağlık…

  3. Merhaba, TV’de HbbTV ayarı kapalı olmasına rağmen güvenlik hatası devam ediyor, aynı hatayı alıyorum. Bu konuda nasıl yönlendirirsiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu